New Amsterdam förvärvar eValent

New Amsterdam förvärvar delar av eValents verksamhet gällande Magentokonsulttjänster med tillhörande personal och ett 20-tal kunder. I samband med detta stärker New Amsterdam sin position som en av de ledande experterna på digital handel i norden.

Malmöbaserade eValent kommer framöver renodlat fokusera på sina övriga tjänster och produkter, däribland hostingplattformen Elastycloud. Genom försäljningen ges möjlighet att göra Elastycloud till den ledande hostingtjänsten för digitala tjänster.

New Amsterdam är en Stockholmsbaserad IT-byrå specialiserad på digital handel och certifierad Adobepartner (Magento, Adobe commerce) samt Akeneo PIM.

Daniel Myrbäck, VD och grundare New Amsterdam: ”eValent är ett företag med hög teknisk kompetens och en härlig företagskultur som passar väldigt bra ihop med vår. Samgåendet ger oss en bredd och även en spets i områden som vi saknat, t.ex. inom drift och hosting samt logistik. Ingen annan byrå har den djupa kunskap vi har inom de produkter vi är specialiserade på, såsom Magento och Adobe Commerce, där vi har några av världens mest meriterade utvecklare. Genom förvärvet så dubblar vi vår kapacitet och kundbas och får in mycket erfarenhet från olika segment. Vi får nu också en större geografisk bredd med kontor i både Stockholm och Malmö. Vårt sikte har alltid varit inställt på att bli det bästa alternativet för alla nordiska ehandlare och detta är en mycket viktig pusselbit.”

Rebecca Börebäck, VD eValent: ”För att på bästa sätt hjälpa våra kunder behövde vi hitta ett samarbete och New Amsterdam var en optimal matchning där våra styrkor kombinerar varandra. Vi kom snabbt fram till att detta var den bästa lösningen både för våra kunder, för oss och alla parter. Vi kommer nu fullt ut fokusera på att vidareutveckla Elastycloud och övriga produkter och fortsätta arbetet med att hjälpa våra gemensamma kunder att nå maximal tillväxt och bygga stabila och lönsamma företag” 

I och med uppköpet består New Amsterdam nu av 14 Magentoutvecklare, med ca 40 kunder och har som målsättning att nå 20 MSEK i omsättning för 2022.