Håll dig aktuell

Att marknadsföra sin e-handel är en viktig del av att bygga upp och växa sin verksamhet online. Här är några tips på hur man kan marknadsföra sin e-handel.

Utnyttja sociala medier

Sociala medier kan vara ett kraftfullt verktyg för att nå ut till en stor publik och marknadsföra sin e-handel. Skapa konton på olika plattformar som Facebook, Instagram och Twitter, och dela innehåll som produktbilder, blogginlägg och erbjudanden. 

Satsa på SEO

En stark SEO (sökmotoroptimering) kan hjälpa din e-handel att ranka högre i sökmotorer som Google, vilket gör det lättare för potentiella kunder att hitta dig. Fokusera på att använda relevanta sökord i din webbplatskopiering och meta-taggar, och skapa kvalitativt innehåll som bloggar och guider. 

Använd e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är ett bra sätt att nå ut till befintliga kunder och återkommande köpare. Skapa en e-postlista och skicka ut nyhetsbrev med erbjudanden, rabatter och nyheter om dina produkter. Vi har ett flertal partners som hjälper dig med just detta!  

Erbjud rabatter och erbjudanden

Att ge rabatter och erbjudanden kan vara ett bra sätt att locka kunder till din e-handel. Överväg att erbjuda första-köp-rabatter, kuponger och andra erbjudanden för att uppmuntra kunder att handla.  

Samarbeta med influencers

Att samarbeta med influencers som har en stor följarskara på sociala medier kan vara ett bra sätt att nå en ny publik. Överväg att be influencers att recensera dina produkter eller att skapa innehåll där de använder dem. 

Var närvarande på forum och community-sidor

Det finns många forum och community-sidor online där människor diskuterar olika produkter och tjänster. Var närvarande på dessa plattformar och svarar på frågor och förfrågningar för att bygga upp en relation med dina potentiella kunder. 

Överväg annonsering

Att annonsera din e-handel på plattformar som Google Ads och Facebook Ads kan vara ett bra sätt att nå en stor publik snabbt. Överväg att testa olika annons